Nieuws vanuit de Stichting

Je bekijkt nu Nieuws vanuit de Stichting

Nieuws vanuit de Stichting

Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen Borculo (NFHB) steeds nieuwer in een nieuw jasje
Nieuw logo en huisstijl
Na een geslaagd Septemberfeest van 2023 werden de vele vrijwilligers bedankt met een pakketje speciale biertjes en een bieropener. Een unieke opener die de primeur gaf van het nieuwe jasje dat de Stichting NFHB eind 2023 heeft aangetrokken: een nieuwe huisstijl met een daarbij horend logo.
Wat is het verhaal? Het bestuur is samen met Nikki Gersen (opgegroeid in Borculo) in gesprek gegaan om te kijken naar wat de Stichting nodig heeft om zichtbaar te maken waar Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen precies voor staat. De Stichting kent namelijk een aantal evenementen: Koningsdag, Herdenkingsdag en het Septemberfeest. Deze hebben in het nieuwe logo allemaal hun eigen kleur gekregen die weer samenkomen.
Koningsdag is oranje, de blauwe kleur is de basis voor Herdenkingsdag en het rood is basis voor het evenement ’t Septemberfeest. De kleuren worden vormgegeven in het hoofdlogo die gebaseerd is op de kernwaarden samenkomen en van uut ’t harte. De verwijzing naar het samenbrengen van de inwoners van Borculo in het centrum (’t harte) van Borculo is te zien aan de kleuren die naar het midden wijzen.
Het nieuwe logo, kleurenpalet en lettertype is inmiddels doorgevoerd in de nieuwe website, briefpapier en andere digitale communicatiestromen.
Nieuwer bestuur
Hoezo dan nieuwer in een nieuw jasje? Ook het bestuur vernieuwd zich; in november heeft Yvonne Stronks – van Rijsewijk het secretariële stokje van Cindy Baak overgenomen. Sinds deze maand kunnen we ook kenbaar maken dat Marieke Ebbekink – Pot zich aangesloten heeft binnen het bestuur! Marieke gaat komend jaar zich bezig houden met o.a. alle spelen die de organisatie kent. Zodoende kan het bestuur zich nu 9-koppig noemen met voorzitter Hanjo Willems, Penningmeester Jeroen Bolster, Yvonne Stronks – van Rijsewijk secretaris en Joop Jansen, Herbert Stoltenberg, Sybe Siderius, Anna Huizinga, Marieke Ebbekink – Pot en Liona van Maasakkers – Waanders als algemeen bestuursleden.
Maar stil zitten: ho maar! Ondertussen worden er verschillende gesprekken gevoerd voor een nieuwe voorzitter, Hanjo heeft namelijk aangegeven na het Septemberfeest van 2024 het stokje over te willen dragen. Ook zijn er verschillende gesprekken geweest met positief gevolg voor de commissies.