Lintje voor Hanjo Willems!

Lintje voor Hanjo Willems!

Waar Hanjo vanochtend dacht dat hij enkel was uitgenodigd op het gemeentehuis van Berkelland voor de uitreiking van een lintje voor iemand anders, bleek de verrassing groot toen daar ineens zíj́n familie en andere genodigden voor zíj́n uitreiking van een lintje te zijn!
 
Hanjo Willems, nu nog voorzitter van Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen kent al veel jaren en facetten van de stichting die de organisatie van Konings-, Herdenkings-, Bevrijdingsdag en het Septemberfeest onder zich heeft. Ruim 20 jaar geleden viel Hanjo al op als vrijwilliger, geen taak geweigerd en altijd met een aanstekelijk enthousiasme de schouders eronder. Na 3 jaar werd Hanjo dan ook hartelijk ontvangen in het bestuur. In 2017 neemt hij de voorzittershamer over, met een missie: wat goed is, goed houden maar vooral durven te investeren in het nieuwe!
 
In de juiste mate, lef, afstemming en soms met onontkomelijke compromissen weet Hanjo het bestuur, de feesten en alle organisatorische zaken in balans te krijgen. Zijn “out of the box” denken (in de volksmond ook wel eigenwijs genoemd) heeft hier zeker een bijdrage aan geleverd. De stichting heeft als doelstelling om activiteiten te organiseren die voor alle bevolkingsgroepen toegankelijk zijn. Hanjo is hier de belichaming van en hij maakt zich altijd hard voor entreeloze bijeenkomsten en betaalbare activiteiten.
 
Laat deze rol nou niet het enige zijn waar Hanjo zich in zijn leven mee bezig houdt. Naast dat hij in september 3 weken vakantie opneemt om zich volledig op het Septemberfeest te kunnen richten, is Hanjo al ruim 25 jaar werkzaam bij Royal Friesland Campina in Borculo. Hier heeft hij jarenlang in de Ondernemingsraad zitting gehad en vervult hij nu de rol van vertrouwenspersoon. Naast zijn werk en onze stichting heeft Hanjo nog een grote passie en dat is muziek. Ook hierin heeft hij veel vrijwilligerswerk verricht en diverse bestuurstaken vervult. Zowel bij Muziekvereniging Volharding als de Borchländer Musikanten is hij voorzitter geweest. Waar laatst genoemde wederom de vernieuwende naam aan Hanjo te danken is.
 
Naast alle maatschappelijke bijdrage die Hanjo levert, staan zijn familie en vrienden altijd nog op nummer 1, soms een gedeelde eerste plaats omdat zijn aanstekelijke enthousiasme aan de keukentafel alles behalve afzwakt. Hanjo weet zogezegd overal de verbinding in te vinden!
 
Genoeg reden dus voor een lintje en het zou een lintje voor Hanjo niet wezen als we daar ook geen feestje van maken! Wie morgen tussen 15.00 en 15.30 Hanjo komt feliciteren (@kerkstraat) zal een consumptie van hem krijgen, geniet dan vooral met hem (en ons) mee van een feestelijke Koningsdag!