Uitslagen gedichtenwedstrijd 2023

Je bekijkt nu Uitslagen gedichtenwedstrijd 2023

Uitslagen gedichtenwedstrijd 2023

20 april zijn de winnaars en genomineerden van de gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. Elk jaar worden de leerlingen van Staring College en Zone.college uitgenodigd om een gedicht te maken rondom de Herdenking op 4 mei. Door een onafhankelijke jury worden deze gedichten beoordeeld. Zij kozen dit jaar van Staring college Femke Grooters, Karlijn Leuverink en Maartje Vaarhorst als winnaars. Van het Zone.college kwamen de gedichten van Loek Nijenhuis (2G1), Lars Berenschot (2GK1) en Marijn Engelman (2B1) als winnaars naar voren.

Op 4 mei zullen naast de winnaars ook de genomineerde gedichten gepresenteerd worden in het Cycloonpark. De genomineerde van Zone.college zijn: Ninthe Regt, Sterre Hulshof, Sarah Sligman, Norah Lamars, Jurre Rooiman, Dennis Riethorst en Lars Vruggink.
De genomineerde van Staring College zijn: Lara Broshuis, Rens Nieuwenhuis, Lars van Laarhoven, Jefke Nijhuis, Joep Slotboom, Fleur Stokkink en Dilona Yousif.

Het rapport van de jury:
De jury was overweldigd door de grote hoeveelheid gedichten die dit jaar zijn gemaakt. Er zijn 68 leerlingen van het Zone College en 114 leerlingen van het Staring College die hun best hebben gedaan om een gedicht te maken over vrijheid, herdenken en bevrijdingsdag. Al heeft de jury ook een paar leerlingen gevonden die teveel hun toevlucht hebben gezocht bij online hulp. De winnaars zijn unaniem gekozen door de jury. We hopen dat de bewoners van Borculo kunnen genieten van de gedichten tijdens de 4 mei herdenking of in het Cycloonpark.