Uut t oog maar niet uut t harte

Je bekijkt nu Uut t oog maar niet uut t harte

Uut t oog maar niet uut t harte

Tjonge toen was het ineens voorbij, de tent is weg, uut t oog maar niet uut t harte. Begin van de week was daar ineens een poll, moet het Septemberfeest weg van de markt en zich verplaatsen naar een andere locatie. Voorlopig nog niet, letterlijk nog van uut t harte van Borculo.

Man wat was het weer een fijn feest. Dit jaar begonnen we zelfs een dag eerder: door de vele aanmeldingen van de Borrelrondgang kon het bestuur dit jaar op de zaterdag al bij een aantal buurten langs. Een voorbode op de rest van de week met een toenemend aantal deelnemers aan de Lichtroute met 65% nieuwe objecten en versieringen. Hij was prachtig! Helaas ook een kanttekening aan de Lichtroute, niet met betrekking tot de deelnemers maar helaas met betrekking tot de zogenaamde toeschouwers, een groepje genaamd de slopers. Het blijft zonde dat dit ons/jullie moet overkomen, je kunt er niets aan doen, ja stroom opzetten, camera bewaking, alarmen. Maar of we dat nou moeten willen. Laten we er maar vanuit gaan dat de aanhouder wint en de daders hopelijk gevonden worden of zich uit respect melden. Het minste wat je kunt doen.

De hele week was er Kermis, dichtbij het Harte een grote wens van organisatie en inwoners van Borculo. Ondanks dat er minder ruimte voor grotere attracties is, werd deze plek goed ontvangen!

De woensdag werd afgetrapt met de viswedstrijd junioren. Er werd maar liefst 536 cm aan vis gevangen, potentiële kandidaten om komende jaren toch weer een viswedstrijd voor senioren op poten te zetten? Aan Sven Ebbekink (1e), Teun Timmerije (2e) en Zoë ten Els (3e) zal het niet liggen.

Op de valreep werd er dit jaar ook door de dames junioren geschoten op de vogel in plaats van gegooid, schot in de roos! Want onze Prinses Joella Cornet schoot niet alleen de romp maar ook de kop van de vogel! Twan Beulenkamp werd Prins!

Ondertussen trok de Koppel wederom aan het langste eind in de wijkspelen. Niet minder respect voor de andere wijken want iedereen, maar dan ook iedereen trotseerde de kou en eindigde in of onder het water van de Berkel! De Koppel: nogmaals van Harte gefeliciteerd!

Dit feestje werd goed gevierd, mede dankzij de spetterende show van JackFire, heerlijk als de week zo wordt afgetrapt!

De donderdagmiddag startte met de welbekende Seniorenmiddag. Alle kaarten waren uitverkocht en ondanks de regen zat de tent bommetje vol. Genieten van Brook Duo en Gert Ekkelboom, als de armen in de lucht gaan en sommigen zich tot een polonaise wagen, kunnen we met recht spreken van een geslaagde Seniorenmiddag!

Vanaf 20.30 uur de officiële opening, wat een publiek! Nog nooit leek de opening zoveel bezoekers getrokken te hebben. De opening bestond uit muzikale begeleiding van Volharding, openingswoord van voorzitter Hanjo en Burgermeester Joost. De slagwerkgroep zette de toon met een muzikaal stuk met een auto, ja met een auto mensen! En klompen en klappen en tikken en djembés, oftewel je had dit moeten zien.

Ja ja, en dit jaar écht om 21.30 uur knalde het vuurwerk de lucht in. Ontzettend veel mensen hadden een mooi plekje weten te bemachtigen, hoewel niemand ervoor kan staan als het de lucht in gaat hé? Maar toch, fantastisch wat een opkomst!

KalibeR zorgde de rest van de avond voor goed dansmateriaal, kneiters om mee te zingen maar bovenal afleiding van de spanning: wie oh wie valt in de prijzen m.b.t. de Lichtroute? Spanning rondom de tuinen, want de grootste concurrent kon dit jaar wegens verbouwing niet meedoen: oftewel, meer kans! En jawel hoor, de Ruurloseweg had beet! Memelink werd door de jury verkozen tot mooiste tuin. Naast de mooiste tuin pakte de Ruurloseweg ook nog eens de Publieksprijs met hun straatversiering: “Help, mijn gemeente is klusser!”.

Na 26 jaar pakte ook de Heer Rudolfstraat prijs! Met puin nog wel! De kerk na de stormramp had natuurlijk brokstukken nodig: weinig buurten zijn zoals hen puin gaan verzamelen.

En hoe fantastisch: zowel de Nobelstraat als de Prins Hendrikstraat vielen in de prijzen. Naast de tomeloze inzet om een prachtige Lichtroute te organiseren stonden deze straten ook zondags paraat om te komen helpen met afbreken en schoonmaken. Zo maak je samen Septemberfeest!

Vrijdag start traditie getrouw vroeg, vroeg voor de kinderen van de basisscholen. Tijl Damen wist de kinderen het eerste half uur zónder te praten te vermaken, das knap hè? Na 2 shows was het voor het bestuur tijd om de prijzen van de Lichtroute uit te reiken.

Waar ondertussen de Borculose ondernemers zich klaar maakte voor het Spätshoppen, ook wel bedrijvenmiddag.
En All-in band de mensen de hele dag en nacht wist te voorzien van de lekkerste muziek! Rond 16.30 uur liep Luc Venenberg volledig over de boegspriet maar ook Ylse te Boome liep er wederom overheen. Zij werd na de finale dan ook eerste, Luc tweede en Eva Nieuwenhuis pakt de derde plek. Haar vader Peter Nieuwenhuis kreeg prijs voor best verklede individu en de Biersinterklaasen Pim Leuverink en Julian Lukassen wonnen de prijs voor best verklede groep.

Ook zaterdag was weer vroeg: om 08.00 uur vertrok het bestuur en Volharding naar De Hoeksteen om daar Koning Len van Balen Blanken op te halen, door fysieke omstandigheden was er een limousine geregeld waarmee we Koningin Malinda Otten zijn gaan ophalen. Traditiegetrouw een harinkje en toespraak van de Burgermeester en dan het startschot voor het Vogelschieten.

Ook dit jaar helaas weer een zakkende vogel, maar aan het talent lag het niet want de dames knalde de vogel er als eerste af. Hulde voor Koningin 2023: Maaike Harmsen! En toen rennen naar de vogel van de heren: werd het de Lange Wal of toch de Lochemseweg. Een beetje van beide want laat het net zo zijn dat Koning Pascal van Geemen het afgelopen jaar verhuisde van de Lange Wal naar de Lochemseweg? Ach ja, misschien sluit buurtvereniging de Lange Wal gewoon aan om 08.00 uur op zaterdag ochtend?

Tis ongelofelijk maar waar, na al dat gefeest was er nog zin, hele goede zin zelfs, zin voor Wahnsinn! Fantastisch hoe half Borculo zich opmaakt voor het Septoberfest, dansen op de banken en statafels, fantastisch!

Maar aan al het goede komt een eind, en wat voor eind. Respect voor Cabrio, hoe jullie tot het midden van de nacht ons publiek (een soort van) overeind hebben weten te houden!

We kijken terug op weer een fantastische editie van het Septemberfeest. Van Uut t Harte!

Oh en voor alle toekomstige bruiloften en partijen: Septemberfeest 2024 zal van 4 tot en met 8 september zijn. Kunnen jullie eromheen plannen (of een aanzoek plannen zoals ALL-IN coverband deed 😉