• banner septemberfeest
  • banner septemberfeest
  • banner septemberfeest
  • banner septemberfeest

Septemberfeest 2021 weer op de plank

Septemberfeest 2021 weer op de plank

Jeetje, wat hadden we er weer zin in! De muziek, tent en drank waren besteld en vastgelegd. De leukste ideeën werden langzaamaan in praktijk gebracht, leuzen waren bedacht en de vrijwilligersplanning was al bijna klaar. Begin juni stelden we dan ook met trots: ‘t kump der weer an!
Maar helaas, met pijn van uut ‘t harte heeft het bestuur besloten om de organisatie van het Septemberfeest 2021 weer terug op de plank te zetten.

Nu de besmettingscijfers stijgen kunnen meerdaagse evenementen in ieder geval niet tot 13 augustus plaats vinden. Daarna is het te kort dag om nog iets op touw te kunnen zetten, als er dan al sprake zou zijn van versoepeling.

Om toch nog iets te doen zijn we voornemens om voor zaterdag 4 september de Septemberfeestquiz af te stoffen. Komende week kunnen alle opgegeven team(captains) een mail verwachten. Ondertussen worden de mogelijkheden bekeken om misschien (nog) meer teams te laten meedoen. Geen slecht idee om 4 september dus wel vrij te houden!

Hou vooral onze social media kanalen in de gaten voor up-dates!

Oh en niet te vergeten: jullie hadden nog de prijswinnaar van de beste leus tegoed! Het was lastig kiezen, daarom zijn er uiteindelijk 4 winnaars gekozen: @kimmie_bos, @tessakistden, @priscillasluijs en @dannyroelofsen! Jullie krijgen allemaal een privé berichtje via Facebook of Instagram. Gefeliciteerd met de 25 munten en hopelijk zien we jullie leuzen in 2022 op de markt terug!

We kijken er met z’n allen naar uit om op 30 augustus, 1, 2 en 3 september 2022 weer een volwaardig feest te mogen organiseren!


Septemberfeest 2021

Septemberfeest 2021

Al bijna een jaar ligt feestend Nederland nagenoeg stil. We missen allemaal onze uitjes en kijken uit naar het moment dat we elkaar weer mogen zien en samen een drankje kunnen drinken. Maar, gelukkig lijkt het erop dat we de langzaam de goede kant op gaan.

Daarom hebben we na goed overleg met de gemeente besloten om te starten met de voorbereidingen en vergunning aanvragen voor SEPTEMBERFEEST 2021!

Het Septemberfeest vindt dit jaar plaats op 1 t/m 5 september 2021.

Vanzelfsprekend houden wij, net als de rest van Nederland, de berichtgeving en de maatregelen rondom het coronavirus goed in de gaten.

Jullie zullen vast begrijpen dat het op dit moment nog te vroeg is om definitieve uitspraken te doen over de exacte manier waarop het Septemberfeest eventueel kan gaan plaatsvinden. Maar, we garanderen jullie dat we het -als de maatregelen het toelaten- er alles aan zullen doen om dit jaar weer een Septemberfeest in welke vorm dan ook te organiseren!


Septemberfeestquiz terug op de plank

Septemberfeestquiz terug op de plank

Niet heel erg verbaasd maar toch:

helaas, helaas, moeten we ook een streep door 24 april zetten en dus de Septemberfeestquiz annuleren. Het is helaas niet mogelijk om met de huidige maatregelen de Septemberfeestquiz te houden.

Om te voorkomen dat we keer op keer de quiz moeten annuleren, is besloten om hem weer terug op de plank te zetten en hem er pas weer af te halen zodra we 100% zeker weten dat de quiz door kan gaan.

De huidige inschrijvingen zullen zodanig blijven staan, dat op het moment dat de quiz gaat plaats vinden, zij voorrang krijgen op de inschrijving. Alle teamcaptains zijn via de mail op de hoogte gebracht.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!


Kermis in Borculo!

Kermis in Borculo!

Er is hard gewerkt door zowel de gemeente, kermisexploitanten en de Oranjevereniging om dit jaar de kermis te kunnen laten doorgaan. En dat is gelukt!

Van woensdag 2 september tot en met zondag 6 september staat de kermis op de parkeerplaats aan de Haarloseweg (bij zwembad ’t Timpke). De keuze voor deze locatie staat geheel in het teken van de maatregelen met betrekking tot het corona-virus. Hier is genoeg ruimte om de juiste afstanden te waarborgen en toch te genieten van de kermis!

Woensdag 2 september om 12:00 13:30 uur, start de kermis in Borculo extra voordelig met de Eurodag! Tot 22:00 uur 's avonds bedraagt de toegangsprijs voor een attractie maar 1 euro!

Er zullen diverse attracties, zoals de autoscooters (botsauto’s), Breakdance, de Wipp, de Convoy, Trampoline, Schietsalon, Touwtje trekken, Eendjes vissen, Ballen gooien, Grijpkranen en Pusher staan. Voor de inwendige mens staan er o.a. een gebak-, snoep- en suikerspinkraam.

De kermis is tot en met zaterdag geopend van 12:00 13:30 tot 22.00 uur, op zondag 6 september is dit van 14:00 tot 18.00 uur.

Update 2-9-2020: De kermisexploitanten hebben aangegeven pas vanaf 13:30 uur open te gaan.

Septemberfeestquiz Update

Septemberfeestquiz Update

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen dinsdag 18 augustus is besloten om de Septemberfeestquiz uit te stellen.

De landelijke regel van een maximum van 6 personen in huis of tuin, rijmt gewoonweg niet met de teams van minimaal 8 personen die zich hebben opgegeven. Uitwijken naar geschikte plekken zoals zaaltjes en dergelijke is voor 50 teams moeilijk te realiseren. Daarom wordt het uitgesteld naar een datum dat het wel veilig genoeg is. Wat betekent dat:

  • 5 september zal er dus geen septemberfeestquiz georganiseerd worden. Vanwege de enthousiaste reacties willen we de mogelijkheden nog wel openhouden om het op een ander moment te laten plaats vinden.

  • De teams die zich hebben ingeschreven, zullen hun inschrijving behouden. Mocht er (zeker bij een andere datum) iets veranderen binnen je team, kun je dat nog altijd wijzigen door een mail te sturen naar

  • Minimaal 2 weken van tevoren, horen de teamcaptains wat de nieuwe datum gaat worden. We zullen tot maximaal eind oktober uitstellen, mocht het dan nog niet corona-proof zijn, zal de quiz naar het voorjaar getild worden.

Het enthousiasme waarmee de quiz in ontvangst is genomen geeft de organisatie veel energie. We zullen er dan ook alles aan doen om er in de toekomst alsnog een feestje van te maken!

Gezondheid staat nu immers voorop en laten we daar allemaal goed mee omgaan!


Geen feest, wel een Septemberfeest-Quiz

Geen feest, wel een Septemberfeest-Quiz

Helaas is er dit jaar geen tentfeest op de markt. Om er toch samen op afstand een feestje van te maken gaan we een SeptemberfeestQuiz organiseren! En wel op zaterdag 5 september 2020, de zaterdag dat eigenlijk het Septemberfeest zou plaats vinden.

De SeptemberfeestQuiz wordt een dagvullend programma in de vorm van een opdrachtenboek. In dit boek staan allerlei opdrachten, van kennis-opdrachten tot creatieve doe-opdrachten met een vleugje Septemberfeest, voor iedereen wat wils en voor alle leeftijden! In de ochtend van 5 september kan het boekwerk worden opgehaald door de teamcaptain, waarna ieder team op een eigen gekozen locatie ze tot uitvoering kan brengen. Let op: ieder team is zelf verantwoordelijk voor een locatie waar de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Wanneer we het corona-tijdperk achter ons kunnen laten, zal de uitslag worden bekend gemaakt op een bijpassend feest!

Vanaf 25 juli kan iedereen zich via de website www.septemberfeest.nl met een team opgeven. Als teamcaptain geef je 1 team, met een zelfverzonnen teamnaam, van minimaal 8 en maximaal 20 personen op. We vragen van ieder teamlid het persoonlijke mail-adres en/of(mobiel) telefoonnummer, zo kunnen we bij een onverhoopte uitbraak iedereen bereiken en persoonlijk op de hoogte stellen. Let op: je kunt maar aan maximaal 1 team deelnemen en vol = vol!

Dus iedereen uit Borculo en omstreken: plan 5 september vrij en organiseer een team bij elkaar, dan maken we er 5 september toch nog een feestje van!


Volg ons.