• banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest

ZATERDAG 7 SEPTEMBER

KERMIS vanaf 9:00 uur
heel vroeg...

Reveille door stadsherauten Gerald Waanders en Erwin Ellenkamp

Viswedstrijdvoor volwassenen
6:30 uur

Viswedstrijd
voor volwassenen

Het vissen gebeurt in de Berkel aan de Lange Wal. De leiding is in handen van de Borculose Hengelsport Vereniging. Iedereen vanaf 18 jaar mag meedoen maar de wisselbeker is alleen te winnen door Borculoërs en oud-Borculoërs.

Opgave voor vrijdag 7 september 17:00 uur bij:

 • H. Bargeman, Deugenweerd 38
 • G.Th. Franssen, Kon. Emmastraat 20
Het inschrijfgeld is € 2,00.

De deelnemers verzamelen zich om 06:30 uur bij het water aan de Lange Wal. De prijsuitreiking is om 09:15 uur in de feesttent.

10:00 uur

Vogelschieten & Vogelgooien Volwassenen

Op zaterdagmorgen gebeurt het weer in Borculo...
Onder begeleiding van Muziekvereniging Volharding haalt het bestuur het schutterspaar van vorig jaar, van huis op. Vervolgens worden burgemeester Joost van Oostrum en Wethouder Marijke van Haaren-Koopman bij het gemeentehuis opgehaald. Hierna gaan we richting de Veemarkt. Om 10:00 uur probeert de burgemeester als eerste de vogel te raken bij het vogelschieten, waarna de koning van vorig jaar het tweede schot mag lossen. Bij de dames zal Wethouder Marijke van Haaren-Koopman als eerste gooien, gevolgd door de koningin van vorig jaar.

Het is handig je van te voren op te geven!
Opgave kan bij de Welkoopwinkel van maandag 2 t/m vrijdag 6 september 12:00 uur. Bij opgave van meerdere personen is het telefoonnummer waarop de contactpersoon bereikbaar is noodzakelijk! Inschrijving op het feestterrein op de zaterdag kan tot 09:45 uur. Het inschrijfgeld is € 3,50 voor zowel vogelschieten als vogelgooien. Voor dit bedrag krijg je ook een speciale consumptiemunt.

Buurten, straten en groepen kunnen zich gezamenlijk opgeven.
De volgorde waarop geschoten/gegooid wordt gaat per groep, straat of buurt op basis van het alfabet. We beginnen bij de groep waartoe de koning resp. koningin in 2018 behoorden. Personen die zich op het feestterrein opgeven worden achter aan de lijst toegevoegd. Deelname is alleen mogelijk voor (oud-)Borculoërs.

De huldigingen zijn in de feesttent
Samen met de schuttersprins en –prinses doet het schutterskoningspaar mee aan de optocht.

Het prijzengeld bij het vogelschieten en vogelgooien zijn:

 • € 25 voor de staart
 • € 25 voor de kop
 • € 50 voor de rechter vleugel
 • € 50 voor de linker vleugel
 • € 100 voor de romp

14:30 uur

Allegorische optocht

Vast onderdeel van het Septemberfeest is natuurlijk de optocht. Een bonte stoet van grote en kleine praalwagens en fraai uitgedoste loopgroepen trekt vanaf 14.30 uur door het centrum van Borculo. Traditiegetrouw gaan de kersverse schutterskoning en –koningin en schuttersprins en –prinses voorop.

Opstelterrein is de parkeerplaats bij zwembad ’t Timpke
Voordat de optocht vertrekt beoordelen een deskundige vakjury en de publieksjury alle wagens en loopgroepen. De deelnemers krijgen punten voor originaliteit/idee, uitbeelding, afwerking en de algemene indruk.

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding
Route Optocht Septemberfeest 2019

PDF (4.5Mb)

Net als vorig jaar, zal de jury ook tijdens de optocht de deelnemers beoordelen, om een nog beter beeld te krijgen van de deelnemers. Door deze extra beoordeling is de bekendmaking van de prijzen en de uitreiking van de bekers na afloop van de optocht in de tent. Dit zal om ongeveer 16:30 uur plaatsvinden.

Er wordt gestreden om een 5-tal prijzen
De 1e prijs en wimpel voor de drie categorieën grote wagens, kleine wagens en de loopgroepen. Daarnaast is er de publieksprijs en de prijs voor de beste Borculose deelnemer. De bekendmaking van de prijzen en de uitreiking van de bekers is na afloop van de optocht in de tent. Dit zal om ongeveer 16:30 uur plaatsvinden

Onze optocht is natuurlijk niets zonder muziek
Muziekvereniging Volharding uit Borculo leidt de optocht. Maar ook de muziekkorpsen Apollo Goor, Accoord en De Eendracht uit Haarlo, Excelsior uit Gelselaar en Amicitia uit Geesteren zijn erbij.

Wij verwachten een lint van spektakel door Borculo
Maar uiteindelijk is meedoen aan de optocht belangrijker dan winnen. Gezelligheid en saamhorigheid staan voorop.

Wil je meedoen aan de optocht?
Meld je aan via het digitale deelnameformulier op onze website: www.septemberfeest.nl/deelname

Septoberfest met WAHNSINNen DJ Peter Pas
vanaf 16:00 uur

Septoberfest met WAHNSINN
en DJ Peter Pas

Na de optocht is de feesttent omgebouwd tot een Bierstube voor een gigantisch Septoberfest. Aan lange tafels wordt samen met WAHSINN een echt Septoberfest gevierd. Je bent van harte welkom en natuurlijk mag je je lederhose of dirnd aan trekken!!

23:00 uur

Grote finale met BLACK TIE MONKEY SQUAD

BLACK TIE MONKEY SQUAD sluit het Septemberfeest 2019 af met een spetterend optreden!

Volg ons.