• banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest
 • banner septemberfeest

WOENSDAG 5 SEPTEMBER

KERMIS vanaf 12:00 uur

De kermis staat ook dit jaar weer in de Hoflaan en op de aangrenzende parkeerplaats.

Woensdag EURODAG
Dit betekent dat woensdag de hele dag de toegangsprijs voor alle attracties 1 euro bedraagt.
Met deze actie vervallen de kermismunten die voorgaande jaren op de basisscholen werden uitgedeeld.


Viswedstrijd voor de jeugd
18:00 uur

Viswedstrijd voor de jeugd

De Borculose Hengelsport Vereniging organiseert om 18.00 uur een speciale viswedstrijd voor de Borculose jeugd in de Berkel aan de Lange Wal.

Verzamelen om 17.45 uur aan de Lange Wal
Deelname is voor iedereen t/m 15 jaar. Opgave is aan het water. De wedstrijd begint om 18.00 uur en eindigt om 19.30 uur. Hierna is de prijsuitreiking aan de waterkant.


18:00 uur

Verrassingsactiviteit voor kinderen t/m groep 4 van de basisschool

Bij de tent zijn diverse leuke activiteiten waaraan de kinderen gratis kunnen deelnemen.

Zo zijn er cupcakes die wachten om te worden versierd en staan de schminksters klaar om de leukste figuren te schminken. Op de springkussens kun je je flink uitleven en na al die inspanning kan de dorst gelest worden met een beker ranja.

Maar er is meer!!


19:00 uur

Vogelschieten en Vogelgooien voor de jeugd

Kom je uit Borculo of heb je in Borculo gewoond, ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je graag als prins/prinses in een prachtige cabrio worden rondgereden? Doe dan op deze avond mee aan het vogelschieten en vogelgooien. Voor de meisjes is het vogelgooien en voor de jongens het vogelschieten. We beginnen om 19.00 uur op het grasveld voor het gemeentehuis.

Opgave kan ter plekke van 18.45 tot 19.00 uur
Het inschrijfgeld is € 2,--. Voor dit bedrag krijg je ook een speciale consumptiemunt.

Zowel bij het schieten als gooien gelden de volgende prijzen:

 • € 10 voor de staart
 • € 10 voor de kop
 • € 15 voor de rechter vleugel
 • € 15 voor de linker vleugel
 • € 25 voor de romp.

De schuttersprins en -prinses worden ’s avonds in de feesttent gehuldigd.
Samen met de schutterskoning en -koningin doen ze zaterdag mee in de optocht. De prins en prinses worden vervoerd in een sportieve cabrio van autobedrijf Nico Bruggink uit Borculo. Laat deze kans niet voorbij gaan en doe mee!


Marktspelen
19:00 uur

Marktspelen

Traditiegetrouw binden de Borculose wijken op woensdagavond vanaf 19.00 uur de strijd met elkaar aan tijdens de Marktspelen.

In totaal zijn er 5 spelen, waarvan 4 spelen in een wedstrijd vorm worden afgewerkt. Mooi voor het publiek omdat de spelen op hetzelfde moment plaatsvinden en er van alles te zien is. Spel 5 betreft het rode draadspel dat afzonderlijk door elk team wordt uitgevoerd.

Het speelschema wordt door loting vastgesteld.


Spel 1: Kanovaren

Spel 1: Kanovaren

Er strijden 2 wijken tegen elkaar. Ieder wijkteam bestaat uit 3 boten en 6 deelnemers (2 deelnemers per boot), waarvan minimaal 3 vrouwen.

Er liggen 6 boten, 2 teams met elk 3 boten, in het water wanneer we van start gaan.

De start zal voor de voetgangersbrug bij het gemeente huis zijn. Er wordt dan richting de Grand café de Gracht gevaren, onder de brug bij het Kristalmuseum door, om de boei en weer terug naar het gemeentehuis. De finish is bereikt als je onder de ophaalbrug door bent.

Het team dat als eerste compleet binnen is, met alle drie de boten, wint het spel.


Spel 2: Kruiptunnel

Spel 2: Kruiptunnel

Dit hindernisspel wordt met 2 opblaastunnels en 8 blokken, gespeeld door twee wijken tegelijk. Er wordt een parcours afgelegd met 8 deelnemers van elke wijk waarvan minimaal 2 vrouwen. Bij de start neemt deelnemer 1 een blok mee de tunnel in, dan start deelnemer 2 met een blok wanneer hij in de tunnel is dan start deelnemer 3 met een blok enz., totdat ieder teamlid door de buis is. Elk teamlid neemt zijn eigen blok mee als hij of zij om de kegel rent.

Daarna kruipt elke deelnemer samen met zijn of haar blok terug door de tunnel. Wanneer alle teamleden met blok twee keer door de buis zijn gekropen, wordt er een toren gemaakt van 8 blokken op de aangegeven plek. Wanneer de toren gemaakt is, zal de toren opgepakt moeten worden door 2 teamleden en zal deze 15 meter verderop op een verhoging moeten worden gezet. Als de toren omvalt tijdens het bouwen of verplaatsen, zullen alle teamleden terug moeten naar het begin en het parcours weer moeten afleggen waarna ze het bouwen en verplaatsen van de toren opnieuw kunnen proberen.

Wie het snelst het parcours aflegt wint. Wanneer de toren van 8 blokken op de verhoging is gezet is stopt de tijd.


Spel 3: De hindernisbaan XXL

Spel 3: De hindernisbaan XXL

2 teams zullen tegelijk starten. Elk team bestaat uit 6 deelnemers waarvan mimimaal 2 vrouwen en 2 mannen.

Eén deelnemer per team op de baan, deze legt het parcour met hindernissen af. Zodra hij of zij terug is tikt hij deelnemer 2 aan, die dan de hindernissen mag nemen. Deze tikt deelnemer 3 aan enz.

Wie de meeste runs in 6 minuten maakt wint.


Spel 4: Zweefballen baan

Spel 4: Zweefballen baan

Tijdens dit spel strijden er 2 teams tegelijk tegen elkaar. Elk team bestaat uit 6 deelnemers.

Bij dit spel gaat het vooral om behendigheid. Elke deelnemer krijgt een bal en zal deze bal al zwevend (op de lucht die uit de baan komt) naar de andere kant van de baan moeten brengen en daar in een emmer moeten laten vallen. Als dit is gelukt kan deelnemer 2 starten. Wanneer de bal tijdens de oefening van de luchtstroom afvalt zal de deelnemer weer opnieuw vooraan de baan moeten beginnen.

Het team dat na 6 min de meeste ballen in de emmer heeft wint het spel.


Spel 5: De kantelmuur

Spel 5: De kantelmuur

Dit spel wordt gespeeld met 5 teamleden en er wordt met 1 team tegelijk gespeeld waarvan minimaal 2 vrouwen.

Dit is een spel waarbij het team goed moet kunnen samenwerken en men de zwaartekracht het werk moet laten doen. Het is de bedoeling de muur zo vaak mogelijk te laten kantelen zonder hulp van buitenaf.

Het team dat die de muur het vaakst heeft laten kantelen in 3 minuten wint het spel.


Vrienden van Borculo Live
21:00 uur

Vrienden van Borculo Live

“Vrienden van Borculo live” verovert op de woensdagavond ook dit jaar het Septemberfeest!

Inmiddels een traditie: Vrienden van Borculo live staan weer op het podium tijdens het Septemberfeest! Vrienden van Borculo live is een initiatief van Borculose muzikanten. Zij hebben tien jaar geleden, in samenwerking met de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo, dit evenement opgezet.

Dit jaar is er een gastoptreden van Slagwerkgroep Volharding met een heel bijzonder optreden.

Een superfeest wordt het in ieder geval. Daar is iedereen zeker van want het motto is: goede muziek, veel publiek en vooral veel lol. Het wordt een spetterende avond!

Stipt om 21.00 uur beginnen we!

Volg ons.