• banner koningsdag
  • banner koningsdag
  • banner koningsdag
  • banner koningsdag

Koninginnedag 2013

KONINGINNEDAG BORCULO 2013 GESLAAGD!

Koninginnedag 2013 was een dag om nooit te vergeten. Heel Nederland heeft genoten van de prachtige en soms ook ontroerende beelden van de Troonswisseling en de bijbehorende activiteiten.

Ook in Borculo kijkt het bestuur van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo terug op een geslaagde Koninginnedag.

Ca. 180 kinderen namen deel aan de Kindermarkt. Er werd vooral veel speelgoed verkocht.
De prijswinaars van de Kindermarkt waren:

  • 1e prijs Koen en Rik Dekkers (Prinses op de erwt)
  • 2e prijs Britt, Lotte en Jills Sollman (kroontjes gooien en vistifalvissen)
  • 3e prijs Kiki ter Avest (armbandjes haken)

Daarnaast werd aan het begin van de middag de prijswinnaar van de Ballonnenoptocht van het Septemberfeest 2012 bekend gemaakt. Het ballonkaartje van Stijn Loff legde de grootste afstand af, te weten ca. 744 km. Zijn kaartje werd gevonden in Bad Birnbach. Stijn kreeg uit handen van Wicher Soek vier vrijkaarten voor een bezoek aan Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Om 13.00 uur werd de Koningslinde in Borculo symbolisch geplant door burgemeester Bloemen en onze voorzitter Wicher Soek. Burgemeester Bloemen werd geholpen door Marc Nieuwenhuis (4 jr.).

Na de inhuldiging begon de Open Mic(rofoon) Middag. Onder begeleiding van een professionele band met zangeres Merel Komen lieten verschillende talenten van zich horen. Voor ieder van hen was er een speciaal aandenken.

Rond 20.30 uur vertrok de lampionoptocht voor de kinderen van de onderbouw. De optocht werd begeleid door Het Klein Begin uit Borculo en eindigde bij het JW Andriessenhuis. Hier aangekomen konden de kinderen met hun ouders nog even genieten van de kunsttentoonstelling gemaakt door de kinderen van de bovenbouw.

Foto’s van al onze activiteiten zijn te bewonderen op onze site.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6

Volg ons.